Calculator
Calculeaza dimensiunea economica a fermei tale!

Descriere

Aplicatia de mai jos te ajuta sa calculezi dimensiunea economica a fermei tale si va fi dezvoltata in viitor pentru a-ti indica ce linii de finantare din PNDR 2014-2020 poti accesa si care sunt conditiile. Niciun alt serviciu din Romania nu iti va furniza aceste informatii precum aplicatia noastra. Pentru a fi notificat despre evolutia aplicatiei, aboneaza-te la Newsletter aici...
O ferma are atat o dimensiune fizica (exprimata in hectare si/sau numarul de capete de animale) cat si o dimensiune economica (calculata in EURO, ce reprezinta capacitatea fermei de a genera venituri). Datele utilizate pentru calculele de mai jos sunt inregistrate in Registrul Unic de Identificare (RUI), administrat de catre Agentia de Plati pentru Interventie in Agricultura (APIA).
Odata cu lansarea noului Program PNDR 2014-2020, dimensiunea economica se va calcula in Euro si va exprima productia standard (PS) a fermei. Dimensiunea economica exprimata in PS se calculeaza prin inmultirea suprafetei ocupate cu fiecare cultura (exprimata in hectare) si/sau a numarului de capete de animale din fiecare specie si categorie cu valorile PS respective, exprimate in EURO. Coeficientii au fost calculati ca medie a anilor 2008-2012, inclusiv si aprobati de EUROSTAT. Foloseste aplicatia de mai jos pentru a afla dimensiunea economica a fermei tale!